2018. június 17., vasárnap

Padlizsános ratatouille

Hozzávalók:

  • hagyma
  • olíva olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • padlizsán
  • fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • cukor


Elkészítés:

A ratatouille a francia lecsó.

Ezúttal padlizsánnal készítettem és a cukkini kimaradt belőle.

Ugyanúgy készül, mint a mi lecsónk, csak néhány fűszert még hozzáadunk.

A pici olajon megdinszteljük a nagyobb szeletekre vágott hagymát.




Hozzáadjuk a sokszínű zöldpaprikát.
Kevergetve inkább sütjük, mint pároljuk.


Megmossuk a padlizsánt.


Kockákra vágjuk.
Nem kell meghámozni.


A lábasba tesszük a padlizsánt is.


Megsózzuk, fűszerpaprikát, kakukkfüvet, borsot szórunk rá.
Zúzott fokhagyma is kerül bele.


Én csípős paprikát is tettem bele.


Végül hozzáadjuk a paradicsomot.


Kicsit megszórjuk cukorral.


Készre főzzük.


Ne főzzük túl puhára.
Finom illatos étel, egy kis bagettel kitűnő vacsora.