2018. június 17., vasárnap

Túrós, mozzarellás patisszon

Hozzávalók:


  • patisszon
  • túró
  • tejföl
  • vaj
  • fűszerpaprika
  • újhagyma
  • mozzarella
  • koktélparadicsom
  • kapor




Elkészítés:


Minden tökfélét  nagyon szeretünk.

Most patisszont töltöttem meg könnyű túrós töltelékkel.


A meghámozott patisszont félbevágjuk, mint a zsemlét és kikaparjuk a magos belsejét.


Kivajazott tepsibe ültetjük a fél patisszonokat.
Kissé megsózzuk a belsejüket.


Elkészítjük a tölteléket.
A túrót összekeverjük a tejföllel.
Megsózzuk.

Fűszerpaprikát is teszünk bele.


Karikára vágott újhagymát adunk hozzá.


Púposan a patisszonba töltjük.


Ráreszelünk bőségesen mozzarella sajtot.


Kaporral, koktélparadicsommal díszítjük.


180 c fokon sütőben megsütjük.


Magában is nagyon finom, de bármilyen sült mellé kínálhatjuk.


A sajt legyen jó folyós.