2020. április 11., szombat

Illatos savanyú káposzta

Hozzávalók:


  • savanyú káposzta
  • olaj
  • színes bors
  • boróka bogyó
  • szegfűbors









Elkészítés:

A savanyú káposzta sokféleképpen variálható.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/paradicsomos-savanyu-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/afonyas-sult-savanyu-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sargarepasalata-savanyu-kaposzta-lapuban.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/vinyegret-salata.html

Most illatos fűszerekkel megbolondítva pillanatok alatt elkészült.


Színes borsot, szegfűborsot és boróka bogyót mozsárban kissé megtörünk.


Egy serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk a káposztát majd hozzáadjuk a fűszereket.


Pár percig kevergetve sütjük.


Nem szeretem puhára főzni, akkor jó, ha még ress.
Pikáns, egészséges köret hús vagy hal mellé.