2020. április 11., szombat

Sült hal paradicsomos gerslivel

Hozzávalók:


  • tengeri halfilé
  • vaj
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • gyömbér
  • gersli
  • paradicsompüré
  • bors




Elkészítés:





A fagyasztott halfilét felengedjük, lemossuk és szárazra töröljük.
Megsózzuk.


Vajat hevítünk, amelybe fokhagymát, gyömbért és babérlevelet tettünk.


Bőrös felével felfelé a vajba tesszük a filéket.


1-2 perc után lapát segítségével megfordítjuk a halat.


Őrölt borssal megszórjuk és 1-2 percig sütjük.


Elkészítjük a köretet.

Vajat forrósítunk, paradicsompürét keverünk el benne.


Beletesszük az előzőleg  készre főzött és leszűrt gerslit.


Elkeverjük és még adunk hozzá egy kevés paradicsom pürét és vajat.
Megsózzuk és összeforraljuk.


A paradicsomos gerslivel tálaljuk a halat.


Finom. könnyű étel.