2022. augusztus 11., csütörtök

Céklás tekercs

 Hozzávalók:


  • főtt cékla

  • főtt burgonya
  • libazsír
  • főtt sárgarépa
  • avokádó
  • citromlé
  • majonéz
  • újhagyma




Elkészítés:

A hidegtál dísze lesz ez az egyszerű zöldséges tekercs.


Úgy készül, mintha szusit tekernénk fel.

Alulra alufóliát teszünk, majd kiolajozott frissentartó fóliára fektetjük a nagyon keskeny lapokra felszeletelt főtt céklát.



Főtt burgonyát villával összetörünk, megsózzuk és libazsírral elkeverjük.
Így nagyon finom íze lesz.


A céklára halmozzuk a burgonyát egy csíkban.


Majonézzel vékonyan megkenjük.


Főtt, lereszelt sárgarépát is fektetünk a töltelékre.


Avokádó szeleteket fektetünk a belső oldalra.
Kevés citromlével permetezzük meg.


Zöldhagyma karikákkal is megszórjuk a répát.


Pici sóval ízesíthetjük.


A frissentartó fólia segítségével szorosan feltekerjük a cékla tekercset, majd alufóliával is körbe tekerjük és tálalásig a hűtőbe tesszük.



Tálalásnál keskeny szeletekre vágva kínáljuk.


Nemcsak finom, de nagyon jól mutat a büfé asztalon.




Fokhagymás, majonézes sárgarépa saláta, olajbogyó, friss uborka látható a képen.
 

Narancs, uborka, gyöngyhagyma, tormakrémes töltött cékla, eper, snidling, madársaláta díszíti a tálat.