2025. április 15., kedd

Cukkinis, répás, burgonyás tócsni

 Hozzávalók:

  • cukkini

  • sárgarépa
  • burgonya
  • törött bors
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • liszt
  • olaj



Elkészítés:


Mindenfajta tócsnit szeretünk.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/03/fuszeres-tocsni.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/tocsni-kukoricaval-es-paprikaval.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/sutotokos-tocsni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/zoldseges-tocsni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/gombas-tocsni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/sajtos-tocsni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/ceklatocsni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/cukkini-tocsni-tojasmentes.html


Ezúttal egy kis zöldséges lepénykét sütöttünk.

A burgonyát és a cukkinit keskeny csíkokra reszeljük.



Ugyanígy lereszeljük a répát is.


Összekeverjük a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk, kevés zúzott fokhagymát adunk hozzá.


Apróra vágott petrezselyem zölddel frissítjük az ízeket.


Lisztet keverünk bele.
Nem kell túl sok, éppen csak, hogy összefogja a zöldségeket.


Kanálnyi kupacokat teszünk az olajba és lelapítjuk.


Megfordítva a másik oldalt is ropogósra sütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.


Ehetjük magában, köretként vagy valamilyen friss mártással tálalva.