Hozzávalók:
- fodros nagy kocka tészta
- túró
- tojás
- tejföl
- mazsola
- citrom sárga héja
- olaj
- só
- cukor
- vaníliás cukor
- baracklekvár
Elkészítés:
Rákóczi túrós süti ihlette finom túrós tésztát készítünk.
Túrót, tejfölt, tojás sárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és sok-sok friss citromhéját keverünk össze.
A tojások fehérjét egyelőre a hűtőbe tesszük.
Ezalatt a mazsola megpuhul.
Leszűrjük és a krémbe tesszük..JPG)
180 C fokos sütőben sütjük, amíg a teteje megsül, de nem kell ropogósra pirítani.
Most gazdagon megkenjük barack lekvárral.
Korábban kifőztük a fodros nagy kocka tésztát.
Leszűrtük, olajjal vagy zsírral, valamint sóval jól elkevertük.
Most a tészta felét egy nagy tepsibe tesszük.
Beborítjuk a mazsolás túrós krémmel.
Rátesszük a maradék tésztát.
180 C fokos sütőben sütjük, amíg a teteje megsül, de nem kell ropogósra pirítani.
Habzsákból rácsszerűen rányomjuk a habot a lekvárra.