2025. április 22., kedd

Szurimi saláta

 Hozzávalók:


  • szurimi

  • majonéz
  • mustár
  • citromlé
  • cukor
  • főtt tojás
  • újhagyma
  • petrezselyem


díszítéshez:

  • füstölt lazac 

  • citrom 
  • retek 
  • kapor
  • petrezselyem zöld





Elkészítés:


Családunkban mindenki szereti a rákos ételeket.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/kinai-rakos-tintahalas-leves.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kinai-csillaganizsos-kiralyrak.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/faberge-tojas.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fruzsi-mangos-raksalataval-toltott.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/thai-zoldseges-hal-es-tenger-gyumolcsei.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-kiralyrak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/majonezes-sult-rak-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/01/kiralyrakos-kala-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/narancsos-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/tejszines-citromos-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/bouillabaisse-avagy-franciak-hallevese.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-tigris-garnela.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/06/sved-szendvicstorta-smorgastarta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/gombas-halas-garnelas-sult-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/edes-savanyu-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kokuszos-rak-ragu.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/rakragu-paradicsomos-rizzsel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/paella-3.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/rakos-paella-fejtos-babbal-es.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/06/kurkumas-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/paella-4.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/09/zoldseges-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/thai-leves-tom-yumtom-kha.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/mangoszoszos-garnela.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/10/lazacos-es-rakos-palacsinta-tekercs.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/10/mangoszoszos-rak.html


Most egy kis változatosságot hoztam.

Sok-sok évvel ezelőtt még Franciaországban ismertük meg és azóta is szeretjük a szurimit.

Ez egy halhúsból készülő és rákhúst utánzó halrudacska. (surimi)

Mivel rák íze van, ezért kiváló majonézes saláta készíthető belőle.


Kis adagokban csomagolva árusítják a rudacskákat.


Kicsomagoljuk, leöblítjük. 


Lereszeljük.
Nagyon puha, pillanatok alatt szálakra esik.


Apróra vágott főtt tojást, karikára vágott friss újhagymát adunk hozzá.


Petrezselyem is kerül bele.


Jóízű majonézt keverünk el mustárral, citromlével, sóval és egy mokkáskanálnyi cukorral.


Ezzel készen is van a saláta.


Behűtjük.


Tálaláskor megdíszítjük friss retekkel, kapor levéllel, petrezselyemmel, citrom karikákkal.


Füstölt lazac rózsákkal is gazdagítjuk.