2016. június 26., vasárnap

Hagymás patisszon

Hozzávalók:

  • patisszon
  • hagyma
  • olaj
  • újhagyma szár
  • zöldpaprika
  • darált pritamin paprika
  • vörösbor ecet
  • friss kapor



Elkészítés:





A megmosott patisszont meghámozzuk.



Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.


Előkészítjük a hagymát, zöldpaprikát és az újhagymaszárat.


Egy kevés olajon dinsztelni kezdjük a szálasra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát és a hagymaszárat is.


Darált pritamin paprikával ízesítjük.



Csak addig sütjük kevergetve, amíg ruganyossá nem puhul.


Ekkor hozzáadjuk a patisszon szeleteket is.


Kevergetve tovább pároljuk, megsózzuk.


Friss kaporszálat is teszünk bele.


Végül egy pici vörösbor ecettel savanyítjuk.


Ne főzzük túl, maradjon ruganyos a patisszon.


Magában is kitűnő fogás.


A képen párizsi szelet és kardamomos, csillagánizsos rizs mellé tálaltam.