2017. március 5., vasárnap

Karalábés, sárgarépás zöldborsó főzelék

Hozzávalók:


  • karalábé
  • sárgarépa
  • zöldborsó
  • 1 kisebb hagyma
  • 1/2 db kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 ek. darált pritamin paprika
  • 1 db paradicsom
  • vaj
  • tej
  • cukor






Elkészítés:

A friss zöldségekből készült főzelékekből sosem elég.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/finomfozelek.html

A karalábét és a sárgarépát tisztítsuk meg, mossuk le és vágjuk kisebb falatokra.


Hagymát és kápia paprikát is teszünk bele egy keveset.


Egy kevés vajon megdinszteljük a zöldségeket.
1 ek. darált házi pritamint is tegyünk bele.


Fedő alatt 5-8 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a zöldborsót  és a darabokra vágott paradicsomot.

Megsózzuk és egy pici cukrot is adunk hozzá.


Tejjel felöntjük.


Kis lángon készre főzzük.

Üde ízű főzeléket kapunk, ami valóban finom.
Nem feltétlenül kell liszttel besűríteni.