2017. március 5., vasárnap

Mozzarellás lagzis krumpli

Hozzávalók:




  • 2 kg burgonya
  • 5 dl tejfel
  • 1 ek- ételízesítő
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 15-20 dkg reszelt mozzarella






Elkészítés:



Először  a tejfelt keverjük össze a jóféle ételízesítővel.




A főtt krumplit hagyjuk egy cseppet hűlni.


Az alaposan kivajazott tepsibe reszeljünk egy réteg  krumplit.


Erre reszeljünk egy kevés vajat vagy margarint és  csorgassunk rá az ízesített tejfölből.


Reszeljünk újabb adag krumplit, majd reszeljünk rá vajat és csepegtessünk a tejfölből.


A tetején simítsuk el a tejfölt.


Szórjunk rá reszelt mozzarella sajtot.


Sütőben süssük szép pirosra.


Természetesen elkészíthetjük bármilyen másfajta sajttal megszórva is.


A lényeg, hogy ne sajnáljuk a belevalókat.


Ezt a nagyszerű köretet feltétlenül próbáljátok ki!