2020. február 11., kedd

Brokkolis makaróni

Hozzávalók:


  • makaróni/csőtészta
  • brokkoli
  • ételízesítő
  • fokhagyma granulátum
  • vaj
  • sajtok:
  • eidami/trappista/gouda
  • füstölt sajt
  • mozzarella
  • grana padano
  • főzőtejszín
  • snidling



Elkészítés:

Nagyon finom lett a brokkolis sült tészta.

Rém egyszerűen készül.

A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük.


Ezalatt lereszeljük a sajtokat.
Ízlés szerint válogathatunk, de mindenképpen legyen benne füstölt sajt is.
Kemény, félkemény sajtok, illetve lágy mozzarella illik hozzá.


A leszűrt tésztát vajjal, sóval ízesítjük.




Kivajazott tepsibe simítjuk a tészta felét.


Leszűrjük az időközben kevés ételízesítős vízben megfőzött brokkolit.


A tepsibe tesszük a brokkolit.


Megszórjuk sóval és fokhagyma granulátummal.


Rákerül a reszelt sajt.


A mozzarellát is elosztjuk a tepsiben.


Ráöntjük a főzőtejszínt is.


Rásimítjuk a maradék tésztát és a grana padano sajtot is ráreszeljük.


Előmelegített sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.


Akkor jó, ha a teteje ropogós és a belseje krémes.


Magában  egy kis salátával is finom.


Kolbásszal töltött sült karaj mellé kínáltam.


Természetesen más zöldséggel is ugyanígy készíthetjük.


Tálaláskor snidlinggel frissítettem az ízeket.