2020. január 20., hétfő

Ponty káposzta ágyon



Hozzávalók:



  • egész ponty
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • zsír
  • kelkáposzta
  • savanyú káposzta
  • tejföl




Elkészítés:

A Papa rácponty receptje ihlette ezt az ételt.


http://muskakonyhaja.ogspot.com/2012/01/racponty-papa-modra.html

Egész ponty kell hozzá, amelyet a répák, a fokhagyma és a szalonna keverékével ízesítünk.


Késes aprítóval finomra daráljuk a fentieket.


A megtisztított halat centiméterenként mindkét oldalon beirdaljuk.
Ide fogjuk majd gazdagon bedörzsölni az ízesítő masszát.


Ezúttal burgonya helyett kelkáposztával terítjük be a kizsírozott tepsi alját.


Picit megsózzuk.


Ráterítjük a savanyú káposztát is.


Állítva ráfektetjük a halat, amelyet kívül-belül besóztunk és  jól bekentünk a fűszeres krémmel.


Tenyerünkkel tapasszuk jól rá a szalonnás krémet, valamint a maradékkal fedjük be a káposztát is.




Sütőben 180 C fokon süssük készre a halat.


Nagyon zamatos, mégis könnyű étel.




Tálaláskor egy kevés tejfölt tegyünk rá.