2020. január 20., hétfő

Töltött paprika lecsó ágyon

Hozzávalók:


  • darált hús
  • hagyma
  • színes zöldpaprika
  • tojás
  • olaj
  • gersli
  • bors
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • lecsó paprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • cukor





Elkészítés:




Nyáron minden héten van nálunk lecsó, hol hosszú lével tunkolni valóan, hol pedig inkább sült paprika szerűen.
Most a töltött paprikával házasítottam össze.


http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/toltott-paprika.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/06/toltott-paprika-spenottal.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/lecso-i.html


Először a tölteléket készítjük el.



Az apróra vágott és megdinsztelt hagymát sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a darált hússal és a többször leöblített, egyszer felforralt, majd ismét leöblített, leszűrt gerslivel.





Majd egy tojással jól összegyúrjuk.



A szokásos módon betöltjük a paprikákat.


A kimaradt töltelékből lisztes kézzel gombócokat formálunk.


Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a paprikákat és a gombócokat.
Ha kész, leszűrjük és félre tesszük.


Egy lábasban a füstölt szalonnából kiolvasztjuk a zsírt, majd a szálasra vágott hagymát kezdjük sütni.


Hozzáadjuk a paprikát.


Majd fűszerpaprika,


só és pici cukor is kerül bele.


Érkezik a paradicsom.


Megvárjuk, amíg levet nem ereszt.


Ráhelyezzük a töltött paprikákat és gombócokat.


Óvatosan rákanalazzuk a lecsót a gombócokra.


Lassú tűzön készre főzzük az ételt.

Nagyszerű egytálétel nyári napokra.