2020. január 20., hétfő

Resztelt sertésmáj

Hozzávalók:


  • sertésmáj
  • zsír
  • füstölt szalonna/bőrke
  • hagyma 
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • majoránna
  • kakukkfű
  • bors




Elkészítés:



Mindenféle májból készíthető ez az étel.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/resztelt-csirkemaj.html


A friss sertésmájat keskeny csíkokra vágjuk.



Jóféle zsíron szalonnát vagy bőrkét, hagymát és zöldpaprikát dinsztelünk.
Kicsit sózzuk meg, így hamarabb megpuhul és nem pirul.


Hozzáadjuk a paradicsomot.


Jól elkeverjük.


Most szórjuk meg a fűszerpaprikával.


Egy kevés zúzott fokhagyma is kerül bele.


Amint az alap elkészül, beletesszük a májat is.


Borssal, kakukkfűvel és majoránnával gazdagon meghintjük.


Ha szükséges egy kevéske vizet adjunk hozzá.
Akkor jó, ha ízes, sűrű szaftja keletkezik.


A máj hamar elkészül.
Tálaláskor utána sózhatunk, amennyiben szükséges.

Bármilyen körethez, főzelékhez illik, de szerintem egy kis tört krumplival tálalva mennyei finom.