2020. január 8., szerda

Göngyölt cukkini

Hozzávalók:


  • cukkini
  • darált hús
  • hagyma
  • fokhagyma
  • szalonna
  • füstölt szalonna
  • bors
  • tojás
  • kapor



Elkészítés:



Nagyon gyakran készítek cukkinis ételt.
Rántva, töltve, grillezve, főzeléknek... minden formájában imádjuk.

Ezúttal egy finom húsos egytálétel készült.


A darált húst megfűszerezzük szalonnával, füstölt szalonnával, hagymával és fokhagymával,  amelyeket a késes aprítóval pépesítünk.


Összekeverjük a hússal.


Sózzuk, borsozzuk.


Egy tojással jól elkeverjük a masszát.


Zsenge cukkinikat használunk, megmossuk és a végüket eltávolítjuk.


Hosszában vékony szeletekre gyaluljuk.


Két cukkini szeletet helyezünk egymás mellé.
Picit megsózzuk és középen keresztben egy adag fűszeres húst fektetünk, amely kicsit lógjon túl a cukkini szélein.


Hosszában összetekerjük a cukkinikat.


Fogpiszkálóval segíthetünk összefogni a tekercseket.


Vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük a roládokat.
Kaporral megszórjuk a tetejüket.
Télen kiválóan megfelel a mélyhűtőből elővett fagyasztott kapor is.

Egy kevés vizet töltünk a tepsibe.


180 C fokos sütőben készre sütjük az ételt.


Akkor jó, ha a hús már átsül,


de a cukkini még kissé ruganyos.


Egy kanálka tejföllel és friss salátával kitűnő vacsora étel.