2020. február 11., kedd

Zöldborsós mimóza saláta

Hozzávalók:


  • tojás
  • alma
  • zöldhagyma
  • zöldborsó
  • kovászos uborka
  • mustár
  • citromlé
  • olíva olaj
  • törött bors
  • pici cukor/édesítő


Elkészítés:



A mimóza salátát könnyen gyorsan elkészíthetjük és minden alkalomra kitűnő választás.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/mimoza-salata.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/mimoza-salata-2.html


A főtt tojások sárgáját különválasztjuk, nagyobb részüket krumplitörővel pépesítjük.


Sóval, törött borssal és mustárral ízesítjük.


Egy kevés olívaolajjal és citromlével krémesre keverjük.
Pici cukorral vagy édesítővel beállítjuk az ízét.


A maradék tojást is összevágjuk.


Almát és kovászos uborkát vágunk kisebb darabokra.


Összekeverjük a tojásokkal és a krémmel.


Újhagymát is karikázunk bele.


Végül leszűrt zöldborsó konzervet is adunk hozzá.


Magában vagy köretként tálaljuk.