2021. szeptember 15., szerda

Kínai sült tészta marha oldalassal és sült zöldséggel (Funchoza)

 Hozzávalók:

  • kb. 30 dkg marha oldalas

  • olívaolaj
  • fokhagymapor
  • őrölt koriander
  • rizsecet/borecet/almaecet
  • szójaszósz
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • kápia paprika
  • uborka
  • rizstészta/üvegtészta


Elkészítés:


Nagyon szeretjük a különleges ételeket, ezen belül rajongunk a kínai tésztás finomságokért.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/piritott-zoldseges-kinai-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/csirke-tesztaval-kinai-modra.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/zoldseges-japan-teszta.html


Most egy marhahúsos, zöldséges tésztaételt készítettünk.



Marha oldalast használunk fel, a csontokról levágjuk a húst.
A csontokat finom zöldborsós levesben használtuk fel.



A nagyon vékony szeletekre vágott húst falatnyi csíkokra vágjuk.


Olívaolajon, erős tűzön, kevergetve körbepirítjuk a húst.


Megsózzuk és készre sütjük.


A kínai rizstésztát az előírás szerint kifőzzük és leszűrjük.


Egy tálba tesszük a tésztát.


Hozzáadjuk a sült húst is.


Összeforgatjuk a tésztával.


Fűszerezzük őrölt korianderrel és kevés fokhagymaporral.


Előkészítjük  a zöldségeket.
A paprikákat, sárgarépát, uborkát csíkokra, julienre szeleteljük.
Fontos, hogy legyen benne többféle színes paprika, a csípős paprika se maradjon ki.


A húspirításból visszamaradt olajban 2 perc alatt átsütjük a zöldségeket.


Több menetben készítsük, hogy jól átpirulhasson a zöldség.
 

Megsózzuk, korianderrel, fokhagymaporral ízesítjük.


Összeforgatjuk a hússal és a tésztával.


Ha kell tovább fűszerezzük.


Öntsünk rá pár kanál szójaszószt és egy kevés jóféle rizsecetet.
Ennek hiányában almaecetet vagy borecetet is tehetünk bele.


Villával jól forgassuk át.


Hidegen vagy langyosan fogyasszuk.