2021. szeptember 30., csütörtök

Pulykaszív pörkölt

 Hozzávalók:

  • pulykaszív

  • csirkezsír/libazsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • törött bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika


Elkészítés:


Gyönyörű szép pulyka szíveket kaptam a piacon.


A megmosott szíveket négyfelé vágjuk.


Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.


Előkészítjük a zöldpaprikát és a paradicsomot.


Kevés csirkezsíron dinsztelni kezdjük a hagymát.


Beletesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük és egy kanál vízzel hígítjuk.


Hozzáadjuk a szívet.


Megszórjuk sóval, törött borssal, majoránnával és egy kevés őrölt köménymaggal.


Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát.


Vízzel felöntjük és fedő alatt, közepes lángon készre főzzük.


Aki szereti tegyen bele csípős paprikát is.


Bármilyen körettel kínálhatjuk.


Nálam tarhonyával és kovászos uborkával került az asztalra.