2021. szeptember 15., szerda

Spenótos lepény

 Hozzávalók:

  • kb. 1/2 kg spenót

  • csokor újhagyma zöld szára
  • 1-2 db kápia vagy kaliformiai paprika
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 4 ek. olaj (szőlőmagolaj)
  • 6-7 ek. liszt
  • 5 gr. sütőpor
  • 1/2 dl tej
  • törött bors
  • kapor
  • édes chili mártás
  • szőlőmag olaj a tepsi beolajozásához
  • reszelt sajt

Elkészítés:


Nagyon finom zöldséges lepény, amelyben a spenót dominál.


Használjuk fel az újhagyma zöld szárát.


Vágjuk fel kisebb darabokra.


Daraboljuk fel a pritamin paprikát is.


A friss spenótot szárazzuk le, mossuk át alaposan.


Vágjuk nagyobb darabokra.


Két nagyobb burgonyát hámozzunk meg, mossunk meg.


Uborkagyalun szeleteljük fel, majd késsel aprítsuk kisebbre.
 

Zúzott fokhagymára is szükségünk lesz.


Készítsük el a mártást.
A tojást habarjuk el a sóval, borssal.


Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az olajat.


Bőségesen tegyünk bele apróra vágott kaprot.


Egy nagy tálban keverjük össze a zöldségeket.




Öntsük rá a kapros tojásos keveréket.


Kiolajozott tepsibe simítjuk a zöldséges masszát.
Én szőlőmagolajat használtam, de természetesen más olaj is megfelel.


Megszórjuk reszelt sajttal és édes chili szósszal meglocsoljuk.


180 C fokos sütőben készre sütjük.


Köretnek bármilyen húshoz tökéletes.


Salátával önálló fogásként is tálalhatjuk.


Igazi vitaminbomba.