2021. szeptember 15., szerda

Zöldborsó leves marha csonttal

 Hozzávalók:


  • csontos marha oldalas 

  • hagyma
  • fokhagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika 
  • bors
  • ételízesítő
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • petrezselyem
  • újburgonya
  • zöldborsó


Elkészítés:

A zöldborsóleves minden változatát kedveljük.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborso-leves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/zoldborsos-kakasleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/karajcsontos-zoldborsoleves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/bordacsontos-zoldborsoleves.html


Most húsos marhacsonttal gazdagítottuk.


A csontról levágott húsból kínai tésztás ételt készítettem készítettem.


A megmaradt csontból kiváló leves lett.


Nagyobb darabokra vágjuk a csontokat.


Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát is teszünk bele.


A hagymával tovább sütjük.


Fűszerpaprikát, sót és ételízesítőt adunk hozzá.
Felöntjük vízzel.


Beletesszük a húsos csontokat.



Törött borssal fűszerezzük és közepes tűzön puhára főzzük a húst.


Előkészítjük a zöldségeket.


Tetszés szerint feldaraboljuk.


Beletesszük a levesbe.


Egy kevés újburgonyát is teszünk bele.


Vágjuk kis darabokra.


Friss zöldborsót teszünk bele.
Természetesen fagyasztott borsóból is nagyon finom lesz.


A leveshez adjuk a borsót és 10-15 perc alatt készre főzzük.


Petrezselyemmel megszórjuk.