2022. április 24., vasárnap

Grillcsirke

 Hozzávalók:

  • grillezni való csirke

  • hagyma
  • törött bors
  • fokhagymapor
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt köménymag
  • őrölt koriander
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • kínai fahéj (kasszia)
  • gyömbérpor
  • kurkuma
  • olívaolaj




Elkészítés:


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/grillcsirke.html

Újra grillcsirke készült.

Az alaposan megtisztított egész csirkét kívül-belül jól besózzuk.

A hasába helyezünk egész hagymát és egész fahéjrudat.

Nagyon finom a kasszia fahéj, amely a szokásos fahéjrúdtól édesebb, lágyabb ízű.

 


Összekeverjük a fűszereket: 
  • törött bors
  • fokhagymapor
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt köménymag
  • őrölt koriander
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • gyömbérpor
  • kurkuma




Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel a csirkét.
A hasüregbe is szórjunk belőle.



Végül olajjal is bekenjük a szárnyast.


Nyársrúdra húzva sütőben a grill programon megsütjük a csirkét.


Kívül legyen szép piros és ropogós a bőre.


Belül omlós, szaftos marad a hús.





Sok friss salátával vagy majonézes salátával kínálhatjuk.
 




Jó étvágyat!