2022. április 24., vasárnap

Vagdalt, tojásmentes

 Hozzávalók:


  • darált hús

  • hagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • törött bors
  • ketchup



Elkészítés:


Gyakran készül nálunk darált húsból vagdalt.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/ceklas-vagdalt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/uborkas-gongyolt-vagdalt-cukkini-agyon.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/gombas-vagdalt.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/zabkorpas-vagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-pulykavagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/egybesult-vagdalt.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/currys-gombas-cukkinis-pulyka-vagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fasirt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/tojassal-toltott-fasirt.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/egybesult-fasirt.html

+ 1 húsmentes változat: http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/03/zoldbab-vagdalt.html

Most egy tojásmentes gyors receptet ajánlok.

Sertés, pulyka, marha, borjú vagy gyakrabban vegyes darált húst készítünk elő.

 


Megfűszerezzük ízlés szerint, például sóval, törött borssal, hagymával, fokhagymával és egy kevés ketchuppal.


Végezetül fűszerpaprikával is elkeverjük.


A tepsibe alufóliát fektetünk, vékonyan beolajozzuk és tetszés szerinti kis adagokat formázunk a húsból.
 

A vagdalt tetejét is megkenjük az olajjal.
 

180 C fokos sütőben készre sütjük a húspogácsákat.


Bármilyen körettel, salátával vagy csak úgy magában elnassolva fogyaszthatjuk.