2024. augusztus 31., szombat

Velővel töltött paradicsom káposzta ágyon

 Hozzávalók:

  • sertés agyvelő

  • hagyma
  • újhagyma
  • póréhagyma
  • lila hagyma
  • zöldpaprika
  • olaj
  • törött bors
  • kurkuma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • káposzta


Elkészítés:


A velő és a vese megosztó étel, de nálunk többen szeretik.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vese-velovel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tojasos-velo.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/gombas-vese-velo.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/velovel-toltott-karalabe-petrezselyem.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/05/tojasos-velos-maj.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/tojasos-velo.html


Az agyvelőt mindig gondosan meg kell tisztítani, mert a vérerek és esetleges szilánkok kellemetlen meglepetést okozhatnak.



Lassan folyó víz alatt szoktam kihúzogatni a kis piros ereket.


Előkészítjük a zöldségeket, a hagymát, a lila hagymát, a póréhagymát, az újhagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.


Kevés olajon megdinszteljük a fenti zöldségek egy részét.


Megsózzuk és kurkumával fűszerezzük.


Belekerül a fokhagyma és a paradicsom.


Hozzáadjuk a megtisztított és tetszés szerint feldarabolt velőt.


Friss borsot darálunk rá.
Kissé megsózzuk és félretesszük.


Szép nagy paradicsomokat töltünk meg.


A megmosott paradicsom kalapját levágjuk.


Egy kis darabka friss káposztát vékonyan felszeletelünk.


Egy kiolajozott tepsi aljára tesszük a káposztát és megszórjuk a maradék hagyma darabokkal.


A paradicsomok kivájt belsejét és rászórjuk a káposztára.


A kivájt paradicsomokat a tepsibe tesszük a zöldségek tetejére.


Megtöltjük a paradicsomokat a velős raguval.


Jól púpozzuk meg a kis fészkeket.


Tegyük a tepsit a 180 C fokos sütőbe egy kis időre.


Amint a paradicsom kissé megpuhul, elkészült az étel.










Friss salátával kínáljuk.