2024. augusztus 31., szombat

Céklás répasaláta

 Hozzávalók:


  • sárgarépa 

  • cékla
  • újhagymaszár
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl
  • édesítő/cukor
  • ecet
  • olívaolaj
  • hagyma
  • fokhagyma



Elkészítés:

A cékla nálunk az egyik legtöbbet készített saláta alapanyag.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/dios-ceklasalata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/vinyegret-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/fokhagymas-citromos-ceklasalata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/dios-narancsos-cekla.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/narancsos-cekla.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/narancsos-cekla-mikroban.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/dios-ceklasalata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/narancsos-ceklas-kaposzta-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/ceklas-vagdalt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/dios-narancsos-ceklasalata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/05/dios-ceklas-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/01/ceklas-mimoza-salata-olajbogyoval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/unnepi-reteges-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/mezes-dios-majonezes-cekla.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/sult-cekla-es-lilahagyma.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/ceklas-sonkas-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/zoldseges-tocsni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/ceklafozelek.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/husveti-tejszines-sonkaleves-tormaval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/03/otfuszeres-sutotok-es-cekla.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/08/cukkini-sargarepa-cekla-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/ceklas-sargarepas-kecskesajtos.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/dios-cekla-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/ceklas-sargarepa-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/ceklas-lila-kaposztas-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/kapros-tormakremmel-toltott-cekla.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/07/majonezes-cekla.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/08/ceklas-tekercs.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/ceklatocsni.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/06/vinyegret-salata-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/borscs-3.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/borscs.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/borscs-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/ceklas-zoldsegleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/dzsingisz-kan-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/05/majonezes-ceklasalata.html


Ezúttal is finom, ropogós saláta készült nyers zöldségekből.

Először a majonézt elkeverjük mustárral, sóval, kevés ecettel és tejföllel.

Egy csipetnyi cukrot is teszünk bele.



Jóféle olíva olajat is teszünk bele.
Legyen finom, intenzív íze a mártásnak.


Vékonyan felszeletelt hagymát keverünk bele.


Frissen reszeljük a nyers céklát.


Csakúgy mint a sárgarépát is.


Összekeverjük a kétféle zöldséget.


Újhagyma zöld szárával friss ízeket adunk a salátának.


Összekeverjük a hagymás mártással.


Legyen jó tocsogós a salátánk.


Jól behűtve tálaljuk köretként hús mellé, vagy csak simán ropogós csemegének.