2024. szeptember 4., szerda

Hagymás lencse

 Hozzávalók:

  • lencse

  • hagyma
  • fokhagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • darált pritamin paprika
  • paradicsompüré
  • majoránna
  • törött bors
  • balzsamecet



Elkészítés:


A hagymás lencse a hagymás bab édestestvére.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/hagymas-bab.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/hagymas-bab-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/01/hagymas-csicseriborso-es-bab.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/06/hagymas-bab-3.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/hagymas-fekete-bab.html


A lencsét éjszakára beáztatjuk.


Hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot készítünk elő.
 

Kevés olajon kezdjük dinsztelni a zöldségeket.
Majoránnát szórjunk rá.



Fűszerezzük sóval, törött borssal, paradicsom pürével és darált pritaminpaprikával.


Forraljuk össze az alapot.


Adjuk hozzá a leszűrt lencsét és főzzük puhára.


Jóféle balzsamecettel tegyük pikánssá az ételt.