2024. szeptember 9., hétfő

Paradicsomos csirke

 Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • fokhagyma
  • csirkezsír/libazsír/olaj
  • paradicsom
  • oreganó
  • rozmaring
  • darált pritaminpaprika
  • csipet cukor



Elkészítés:


Gyorsan elkészül ez az ízletes, kifejezetten nyári fogás.

 A megtisztított combokat besózzuk, fűszerezzük rozmaringgal és oreganóval.


Friss és szárított rozmaringot is használhatunk.
Én mindkettőből tettem bele.


Kevés csirkezsíron körbepirítjuk a húsokat.


Jó érett paradicsomot darabolunk és fokhagymát is előkészítünk.


A nálam elmaradhatatlan darált pritamin paprikából is teszünk a csirkére.




Rászórjuk a fokhagymát.


Belekerül a zamatos paradicsom és a friss rozmaring is erősíti az ízeket.


Mire a paradicsom mártássá fő, addigra a hús is puha lesz.


Kiszedjük a húst az edényből.


A paradicsomos alapot botmixerrel pürésítjük.
Megkóstoljuk, ha kell, kevés sót és csipetnyi cukrot tehetünk bele.


A sűrű mártásba visszatesszük a combokat.


Átforraljuk az ételt.


Én szeretem, ha kissé darabos a mártás, de aki akarja, pürésítse teljesen krémesre.


Ehhez a szaftos csirkéhez remekül illik a jóféle tészta.


Az al dentére megfőzött, kevés olajjal átforgatott és megsózott tésztával gyorsan tálalhatjuk a finom csirkét.