2024. október 20., vasárnap

Csirke colombo 2

 

Hozzávalók:

  • csirkecomb filé

  • vaj
  • colombo fűszer
  • törött bors
  • koriander
  • csípős zöldpaprika
  • hagyma
  • fokhagyma
  • citrom
  • padlizsán
  • cukkini
  • burgonya


Elkészítés:


Ismét elkészült ez a remek Martinique-i étel. 

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/csirke-colombo.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/ananaszos-kokuszos-csirke-colombo.html

Szerencsére ma már itthon is beszerezhető az illatos colombo fűszer.

A kicsontozott csirkecombot tetszés szerinti darabokra vágjuk. 


Előkészítjük a zöldségeket, a cukkinit, padlizsánt, hagymát, fokhagymát és citromot.


Csípős zöldpaprikát tettem bele.


Vajon körbepirítjuk a húsokat.
Sóval, törött borssal és fokhagymával fűszerezzük.


Kiemeljük és félretesszük a körbepirított combokat.


Az edénybe teszünk még vajat.


Beletesszük a hagymát és a paprikát.


Most fűszerezzük a colomboval, az őrölt  korianderrel.


Citrom darabokat adunk hozzá és kevés vízzel is felöntjük.


Visszatesszük a húst.


Cukkinit, padlizsánt és burgonyát adunk hozzá.


Szép nagy darabokra vágva tegyük bele a zöldségeket.
Az ízes lében megfőtt zöldség lesz majd a köret.


Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk, fűszerezzük még tovább, hiszen a kreol ételeket a nagyon intenzív, vibráló ízek jellemzik.