Hozzávalók:
- Szent-Péter hal filé
- vaj
- só
- póréhagyma
- kevés hagyma
- fehérítő zellerszár
- sárgarépa
- fehérbor (Tokaji Furmint)
- tejföl
Elkészítés:
Szeretjük a Szent Péter halat.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/szent-peter-hal-la-meuniere.html
Saját ötletem a Martinis kagyló, illetve a Martinivel való főzés.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/martinis-kagylo.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/martinis-kagylo-2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/martinis-tokany.html?m=0
Fentieket ötvözve készült most a Szent Péter hal, igaz Martini hiányában egy kis jóféle félédes borral.
Póréhagymát aprítunk.
Feldaraboljuk.
Megsózzuk.
A zöldséges alap, a bor és a tejföl finom szószt ad a halhoz.