2024. október 20., vasárnap

Zöld feles borsó főzelék

 Hozzávalók:


  • zöld feles borsó 

  • hagyma
  • babérlevél 
  • ételízesítő
  • darált pritamin
  • liszt
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • ecet



Elkészítés:

Finom étel a sárgaborsó.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/sargaborso-rizzsel-indiai-modon.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/sargaborso-fozelek.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/04/sargaborsoleves-petrezselymes-nokedlivel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/sargaborso-fozelek.html


De a zöld feles borsó főzelék is ugyanolyan isteni, nem drága, érdemes kipróbálni.


A borsót éjszakára beáztatjuk.


Másnap leszűrjük és feltesszük főni tiszta vízben, ételízesítő, só és babérlevél kíséretében.


Dobunk bele apróra vágott hagymát és darált pritamin paprikát.
Közepes lángon, lefedve főzzük.



Amint a borsó megpuhult, készítünk egy rántást olajból és lisztből.

Kevés vízzel felhígítjuk a rántást és a főzelékhez adjuk.


Rövid főzés után elkészült az étel.

Kevés ecettel és fűszerpaprikával ízesíthetjük.

Nagyon jó krémes, egyszerű ízű főzelék.