Hozzávalók:
- sertés szív
- sertés máj
- sertés tüdő
- sertés nyelv
- sertéstoka
- sertés comb
- hagyma
- rizs
- zsír
- só
- törött bors
- szegfűbors
- majoránna
- fűszerpaprika
Elkészítés:
Folyamatosan keressük azt a hurkát, amely ízeiben a régi disznóvágásokat idézné fel.
Mivel nemigen találjuk, ezért itthon házilagos módszerrel próbáljuk elkészíteni a hajdani ízekre emlékeztető hurkát.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/hurka-keszites.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/hazi-hurka-egyszeruen.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/07/kaposztas-hurka.html
Íme egy újabb próbálkozás.
Beszerezzük a szükséges húsokat.
Ha elkészült leszűrjük a levét és azt gondosan félretesszük, mert abból készül majd a finom hurkaleves.
Ha előtte megfőztük volna, akkor a máj a későbbi sütés után ehetetlenül száraz lenne.
Amíg a húst főztük egy külön edényben sós vízben megfőzzük a rizst.
Általában gerslit teszünk a hurkába, de ezúttal a rizs mellett döntöttünk.
Egy kevés zsíron jó adag hagymát is dinsztelünk.
Annak idején a disznóvágásnál, apa keverte a hurkát, majd mindenki megízlelte, javasolt még ezt-azt, majd közösen rábólintottak az eredményre.
Miután a többiek arrébb mentek, titokban apa még jócskán beleszórt borsot, sót, majoránnát.
Amikor a hurka kisült mindenki elégedetten állapította meg, hogy íme milyen jól eltalálták a fűszerezést ...