2024. október 29., kedd

Gombás spagetti

 Hozzávalók:


  • spagetti tészta

  • olaj
  • gomba
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom püré
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • oregánó
  • rozmaring
  • cukor
  • sajt


Elkészítés:

Gyakran eszünk spagettit, ilyen-olyan módon készítve:


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/bolognai-spagetti.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/milanoi-spagetti.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/spagetti-rakkal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/padlizsanos-husos-rakott-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/09/halas-spagetti.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/gombas-tojasos-sult-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/gombas-halas-garnelas-sult-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/kolbaszos-kelkaposztas-hosszumetelt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/07/zoldseges-teszta.html


Most gombásan készül.


A gombát feldaraboljuk és egy serpenyőben sütni kezdjük.
Nem kell alá olajat önteni.


Megszórjuk majoránnával.


Ha a levét elfőtte megsózzuk és sűrített paradicsomot adunk hozzá.
Összeforraljuk és félretesszük.


Ehhez az ételhez nagyon finomak az olasz passaták.


Egy wokban kevés olajon hagymát, fokhagymát kezdünk dinsztelni, amit gazdagon fűszerezünk oregánoval, bazsalikommal, kakukkfűvel és rozmaringgal.



Adunk hozzá paradicsom pürét és felöntjük vízzel.
Megsózzuk, teszünk bele egy kis kanál cukrot, friss rozmaring ágat és sűrű mártássá főzzük.  



Időközben kifőztük a tésztát.


Legyen jó ruganyos, ne főzzük túl.


Keverjük össze a mártással.


Adjuk hozzá a megpirított gombát.


Legyen jó szaftos a tészta.


Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.


Egy kevés füstölt sajtot is tehetünk bele.


Friss salátával kínáljuk.