2024. október 29., kedd

Lecsós tarja

Hozzávalók:


  • sertés tarja



  • füstölt szalonna
  • liszt
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • csipet cukor



Elkészítés:


Finom, szaftos tarja készült lecsósan.


Kiolvasztjuk a füstölt szalonna zsírját.
A megsült szalonnát kiszedjük a zsírból és félretesszük, amíg a húst körbepirítjuk a megmaradt ízletes zsiradékon.



Sütés előtt lisztbe mártjuk a besózott hús szeleteket.


Ha mindkét oldalát átsütöttük, akkor kiemeljük a húst és félretesszük.



Visszakerül a szalonna a lábasba és elkezdjük főzni a lecsót.


Hagymát, majd zöldpaprikát terítünk le egy rétegben.


Ráfektetjük az elősütött tarját.



További paprika szeleteket vágunk fel.


A húsra tesszük.
Megszórjuk fűszerpaprikával.


Jó érett paradicsom is kerül bele.


Megsózzuk és csipet cukrot is teszünk bele.


Készre sütjük az ételt.


A tarja omlósan puha lesz és a lecsó sűrű szaftja gazdagítja.