Hozzávalók:
- borjú/marha rostélyos
- füstölt szalonna
- só
- törött bors
- burgonya
- fokhagyma
- sárgarépa
- liszt
- zsír
- tejföl
Elkészítés:
Papa a rácpontyot nem lecsósan készítette.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/racponty-papa-modra.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/racponty-2.html
Fenti recept alapján készült most a borjú rostélyos.
Külön finom, puha füstölt szalonnát is előkészítünk.
Sárgarépa darabokat is tehetünk bele.
A maradék szalonnás krémmel bőségesen kenjük be a húst is, fektessük a burgonyás alapra.
180 C fokos sütőben, eleinte lefedve, süssük készre az ételt.
Tegyünk az ételbe jó sok burgonyát, mert az a tapasztalat, hogy ez az ízes sült krumpli eteti magát.