2012. december 25., kedd

Rántott hal

Hozzávalók:

  • ponty szeletek
  • harcsa szeletek
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj


Elkészítés:




A rántott hal ugyanúgy készül, mint a rántott hús.

Általában pontyból vagy harcsából készítjük. Inkább szeletből, mint filéből.


A halat minden oldalán jól besózzuk.

Először lisztbe, majd kevés sóval felvert tojásba, végül zsemlemorzsába fogatjuk a halat.

Forró olajban sütjük ki.
Az egyik oldalát lefedve sütöm, de a fedőt nem teszem vissza, ha már megfordítottam a halat.


Hamar megsül.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.



Ünnepi alkalomra lehet prézli helyett apróra vágott dióba is forgatni.

Tartár mártással, majonézes krumplival kínáljuk.