2018. április 8., vasárnap

Céklás, sárgarépás, kecskesajtos palacsinta - rózsacsokor

Hozzávalók:


  • kb. 12 db kész palacsinta 
  • főtt cékla
  • sárgarépa
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • római kömény
  • kecskesajt
  • tejszínes krémsajt
  • újhagyma
  • majonéz
  • mustár
  • citromlé
  • pici cukor


Díszítéshez:

  • saláta levél
  • kaporszál
  • póréhagyma


Elkészítés:

Először a elkészítjük a palacsintát a szokásos módon, majd a háromféle tölteléket készítjük el.

Lereszeljük a sárgarépát.


Egy kanál olívaolajon római köményt és fokhagymát futtatunk meg.


Beletesszük a lereszelt répát és néhány percig kevergetve összesütjük.


Nem kell teljesen puhára főzni, csak érjenek össze az ízek.


Ízes mártást készítünk majonézből mustárral, citromlével, sóval és pici cukorral.


Egy kanál mártással elkeverjük a közben kihűlt sárgarépát.




A lereszelt főtt céklát megsózzuk,


Zúzott fokhagymával elkeverjük.


Végül a mártásból teszünk bele egy keveset.
Jól összekeverjük.


A harmadik töltelék kecskesajtos lesz.


Tejszínes krémsajttal és apróra vágott újhagymával összekeverjük.
Általában elég sós a kecskesajt.


Megkenünk 3-4 palacsintát a sárgarépa krémmel.
Feltekerjük.


A céklapürével is megkenünk 3-4 db palacsintát és feltekerjük.


A maradék palacsintát a sajtkrémmel kenjük meg és szinten feltekerjük.




A palacsintát szélét levágjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk.

A tetejüket nagyon éles késsel kereszt alakban fél cm hosszan bevágjuk, majd alul kicsit összefogjuk amitől a darabok kinyílnak, mint egy rózsabimbó.


Kapcsos tortaformába állítjuk a palacsintákat, váltakozva.
Hűtőszekrénybe tesszük és csak tálalás előtt vesszük ki.


Ekkor apró madársaláta,  petrezselyem és kapor levélkékkel díszítjük.


Levesszük a kapcsos forma peremét és egy hosszú póréhagyma levéllel körbefogjuk a csokrot.


Masnit is tehetünk rá.


Ez a finom és rendkívül dekoratív "rózsacsokor" a büféasztal dísze lesz.