2018. április 8., vasárnap

Zöldborsós basmati rizs

Hozzávalók:


  • zöldborsó
  • basmati rizs
  • olaj








Elkészítés:





Egyszerű rizsköret, amelyben a basmati rizs  páratlan íze érvényesül.

Sós vízben pár perc alatt megfőzzük a zöldborsót.
Ha mélyhűtött a borsó, akkor mindig forrásban lévő vízbe tegyük a még fagyos borsót.
Ne főzzük túl.


A jázmin rizs méltó társa az illatos basmati rizs.
Köretnek sokféleképpen szoktuk készíteni.
Ezúttal egyszerűen ő a főszereplő.


Egy kevés olajon átpirítjuk a rizst.


Felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk.

Ha a víz felforrt, mérsékeljük a tűzet, lefedjük.
Néhány perc múlva beletesszük az előzőleg megfőzött zöldborsót.


Fedő alatt készre főzzük.


Villával elkeverjük.
Magában is finom csemege, de bármilyen húsétel mellé isteni köret.


A képen szezámmagos lepényhal és kapribogyós tárkonyos mártás mellett illatozik a finom rizs.