2020. július 13., hétfő

Gombás vagdalt

Hozzávalók:


  • darált hús /pl. pulyka/
  • gomba
  • hagyma
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyem
  • tojás
  • olaj






Elkészítés:


Ebben a vagdaltban van hús is, de a gomba íze dominál.
Ha valaki úgy kívánja, akkor nyugodtan kihagyhatja a húst a receptből.

A gombát lereszeljük.



Hagymát apróra vágunk.


A darált húst és a hagymát összekeverjük a gombával.


Sózzuk, borsozzuk és morzsolt majoránnával fűszerezzük.


Rengeteg aprított petrezselymet adunk hozzá.


Tojást is teszünk bele.
Jól összegyúrjuk a masszát.


Olajban kisütjük a lapított gombóckákat.


Tepsibe simítva sütőben is megsüthetjük.





A képen sült zöldségekkel és szalonnával tálaljuk.


Sült padlizsánt is kínáljunk.



Málna és áfonya is kerül mellé.