2020. július 17., péntek

Csirkés karfiol leves

Hozzávalók:


  • csirkeszárny
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • darált pritamin paprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • paradicsom
  • petrezselyem
  • karfiol
  • tejföl
  • liszt
  • törött bors


Elkészítés:


A karfiol leves gyakori vendég a konyhánkban.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/karfiolleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/karfiol-leves-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/kolbaszos-karfiolleves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/karajcsontos-karfiolleves.html

Ezúttal finom falusi csirkeszárnnyal készült.

A szárnyat gondosan megtisztítjuk, lemossuk és az izületek mentén feldaraboljuk.


Egy fazékban kevés olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.


A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd két kanál vízzel elkeverjük, hogy ne égjen meg a paprika.
Újra tűzre tesszük.


Tegyük bele a szárnyakat.


Pár percig kavargatva pirítsuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy-két gerezd fokhagyma és egy kevés darált pritamin paprika is mehet bele.


Öntsük fel kevés vízzel és főzzük tovább amíg majdnem teljesen megpuhul.


Ezalatt előkészítjük a zöldségeket.
Sárgarépát, fehérrépát, karalábét és paradicsomot vágjunk fel tetszőlegesen hasábra vagy karikára.


Tegyük a húshoz.


Öntsük fel leves mennyiségre.


10-15 perc főzés után belekerülhet a megmosott és feldarabolt karfiol is.


Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a karfiolt, mert akkor szétesik.


Egy kanálka lisztet jól elhabarunk tejföllel és vízzel, majd a leveshez adjuk.


Amint újra felforr a leves készen is van.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.