2020. július 17., péntek

Tárkonyos csirke 2

Hozzávalók:


  • csirkecomb filé
  • csirkezsír/libazsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • tárkony
  • kápia paprika
  • csípős paprika






Elkészítés:

Illatos tárkonnyal ízesítettem a csirkét.

A megtisztított, megmosott csirke comb filét kisebb darabokra vágjuk.


Csirkezsíron apróra vágott hagymát és fokhagymát dinsztelünk.


Beletesszük a húst és kevergetve körbepirítjuk.


Friss vagy fagyasztott tárkonyt használunk.


A húshoz adjuk a tárkonyt,  szép piros kápia paprikát és egy kevés csípős paprikát is teszünk bele.


Megsózzuk és kevés vizet hozzáadva készre főzzük.


A tárkonytól pikáns zamatot kap a csirke.


Ezúttal főtt tésztával kínáltam.


Természetesen bármilyen másfajta köret jól illik hozzá.