2020. július 13., hétfő

Töltött cukkini és paradicsom

Hozzávalók:


  • cukkini
  • paradicsom
  • darált hús
  • fűszerpaprika
  • bors
  • hagyma
  • fokhagyma
  • darált pritamin paprika
  • olaj
  • kapor
  • zöldhagymaszár
  • tejföl 




Elkészítés:


A cukkinit nagyon szeretjük, gyakran készül belőle finom, könnyű fogás.


Keresztben kettévágjuk a zsenge cukkinit.


Késsel vagy kanállal kivájjuk a közepét.
Ügyeljünk arra, hogy maradjon elég zöldség a széleken.


Hasonló módon készítjük elő a paradicsomot is.


A kivájt cukkinit apróra vágjuk.


Kevés olajon megpirítjuk az apróra kockázott hagymát és a darált húst.


Megsózzuk, borsozzuk, darált pritamin paprikát és fűszerpaprikát teszünk bele.


Megsózzuk a húst és belekeverjük az apróra vágott kaprot is.



A paradicsom kivájt belsejét és a fokhagymát is apróra vágjuk


és a húshoz adjuk.


A feldarabolt cukkini belsejét is beletesszük.


Nagyon illik bele a zsenge újhagyma zöld szára is.


Karikára vágjuk és a raguba tesszük.


Elkeverjük.


Végül még teszünk hozzá kaprot, de ezzel már nem főzzük tovább.


Kóstoljuk meg, hogy elég ízes-e.
Ha kell sózzuk még.


A tepsibe helyezett cukkini hajókat töltsük meg bőségesen a hússal.


Ugyanígy töltsük púposra a paradicsomot is.


Tejfölt keverjünk el sóval és kaporral.


Kanalazzuk a cukkini tetejére.


Jusson a mártásból a tepsibe is.


A töltött paradicsomokat egy másik tepsibe tesszük.


Kevés vizet öntünk a tepsibe.


180 C fokon sütőben megsütjük a cukkinit.




Egyidejűleg sütjük a paradicsomot is.