2024. május 29., szerda

Hagymás pulykanyak és pulykaleves

 Hozzávalók:


  • vastag pulykanyak

  • csirkezsír/olaj
  • hagyma
  • fokhagymapor
  • édes chiliszósz
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • babérlevél

A leveshez:

  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • petrezselyem
  • bors


daragaluska


Elkészítés:


A pulykanyakat főzhetjük levesnek, pörköltnek, süthetjük, mint az oldalast - mindenhogyan finom, szaftos hús.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/lucskos-kaposzta-pulykanyakkal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/hozzavalok-2-db-pulykanyak-1-db.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/pulykanyak-porkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/sult-pulykanyak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/sult-pulykacomb-es-nyak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/csirkelab-es-pulykanyak-porkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/sult-pulykanyak-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/pulyka-gulyasleves.html


Ezúttal is jó vastag nyakakat főzünk meg szokásos módon húslevesnek, amelyből azután két fogást is tálalhatunk.


Bezöldségeljük a levest és készre főzzük.




https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/csontleves-petrezselymes-daragaluskaval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/tojasmentes-daragaluska.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/grizgaluska.html


Daragaluskával tálalhatjuk külön fogásként a húslevest.



A puhára főtt nyakról leszedjük a húst.


Egy lábasban kevés csirkezsíron szálasra felvágott hagymát dinsztelünk.
Zöldpaprikát, fokhagymaport, paradicsomot adunk hozzá.
Édes chiliszósszal és babérlevéllel fűszerezzük.
Ízlés szerint sózzuk.


A lefejtett húst falatnyi darabokra vágjuk.


A hagymás alaphoz adjuk.


Elkeverjük.


Összeforraljuk.


Ez az étel a hagymáról szól, ne vigyük túlzásba a zöldpaprikát és a paradicsomot, hiszen ez nem lecsó.


Bármilyen körettel tálalhatjuk.


A képen petrezselymes krumpli mellé kínáltam.