2024. május 15., szerda

Székelykáposztás kacsazúza

 Hozzávalók:


  • kacsazúza

  • kacsazsír/libazsír
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • törött bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • savanyú káposzta
  • babérlevél
  • kapor
  • tejföl
  • 1 ek. liszt


Elkészítés:

Nagyon szeretjük a zúzát.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/eszterhazy-zuza.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/kacsazuza-kinai-fuszerezessel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/currys-zuzaporkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/husveti-zuzaleves-pakcsojjal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/06/kacsazuza-romai-komennyel-curryvel-es.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/zuzaporkolt.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/07/zuzaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/edes-savanyu-pulykazuza.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/kacsaleves-es-tarhonyas-kacsa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/zuzas-ciganylecso.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/lecsos-libazuza.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/currys-kacsazuza-3.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/libaleves-es-zoldseges-ludaskasa-zsofi.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/gombas-zuza.html


Most finom kacsazúzát készítünk.



Kacsa vagy libazsírral hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal pörkölt alapot készítünk.
Megsózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával.

Fokhagymát, kevéske majoránnát és őrölt köményt is teszünk bele.

Hozzáadjuk a megtisztított zúzát.



Lefedve, mérsékelt tűzön majdnem teljesen puhára főzzük.
Egy kis friss zöldhagymaszár is mehet bele.


Hozzáadjuk az átöblített és kissé megvágott savanyú káposztát.
Babérlevelet és kaprot is teszünk bele.


Készre főzzük az ételt.


Mi szeretjük, ha a káposzta nincs túlságosan puhára főzve, ezért a zúzát teljesen puhára főzzük, mielőtt a káposztát is beletesszük.

A kész ételbe belekeverjük a kanálka liszttel elhabart tejfölt.
A liszt el is maradhat.


Egyszer átforraljuk és elkészült a káposztás  finomságunk.


Természetesen bármilyen más hússal is főzhetjük ezt a hagyományos fogást.