2017. szeptember 2., szombat

Gombás tócsni

Hozzávalók:


  • burgonya
  • tojás
  • liszt
  • gomba
  • fokhagyma
  • majoránna
  • paradicsom
  • olaj








Elkészítés:

A tócsnit mindenki szereti.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/07/zoldseges-tocsni.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/fuszeres-tocsni.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/tocsni-kukoricaval-es-paprikaval.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sutotokos-tocsni.html


Most gombás változat készült tepsiben.


A megtisztított burgonyát megmossuk, majd lereszeljük.



Hozzáadjuk a tojásokat és megsózzuk.


Elkeverjük a liszttel.


Barna csiperkegombát megtisztítunk és megmosunk.


Nem túl keskeny szeletekre vágjuk és kevés olajon addig pirítjuk, amíg a levét el nem fövi.
Ekkor megsózzuk és zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítjük.


Belekeverjük a burgonyás masszába.


Jó sok vágott petrezselymet is teszünk bele.


Kiolajozott tepsibe simítjuk és paradicsom karikákkal megdíszítjük.
180 C fokos sütőben megsütjük.