2017. szeptember 24., vasárnap

Sült pulykacomb kókuszos fűszerrel

Hozzávalók:


  • pulyka felső comb
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • zöldhagyma
  • paradicsom 
  • kókuszos curry krém
  • olaj
  • burgonya





Elkészítés:



Megtisztítjuk a pulyka felső combokat, megmossuk, lecsöpögtetjük.


Kókuszos curry krémmel fűszereztem, amelyet ezúttal külföldről kaptam.
Már itthon is lehet kapni különféle curry pasztákat, bármelyik megfelel ehhez  a recepthez.



A pulyka bőrét fellazítjuk és alatta alaposan megsózzuk, fűszerezzük a húst.



Hagymát, fokhagymát, zöldhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot tömködünk a bőr alá.


Kiolajozott tepsibe fektetjük a combokat, visszaigazítjuk a bőrt is.
A tetejét is megszórjuk a currys fűszerrel és rászórunk zöldhagymát.

A tepsibe teszünk még megtisztított darabokra vágott burgonyát.



Egy pohár vizet töltünk a tepsibe és alufóliával lefedve 180 C fokon megsütjük az ételt.



A körettel együtt tálalhatjuk.


A maradék sült hús kitűnően felhasználható uzsonnaszendvicsként is.