2017. szeptember 24., vasárnap

Martinis bárány szegy és lábszár

Hozzávalók:


  • bárány szegy 
  • bárány lábszár
  • currypor
  • cayenne bors
  • szójaszósz
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • martini









Elkészítés:

Megtisztítjuk a bárányhúst az inaktól.


Megmossuk és megszárítjuk.


Előkészítjük a fűszereket: a szójaszószt, curry port, cayenne borsot.


A húst a főző edénybe tesszük, sóval körbedörzsöljük, majd a fűszerekkel meghintjük.
 

Alaposan meglocsoljuk a fehér martinivel.
Lehet borral is készíteni, de én jobban kedvelem a martini finom illatát és selymes mártását.


Nagy szeletekre vágott hagymát és fokhagymát teszünk a húsra.



Lefedve puhára főzzük.


Akkor jó, ha a hús leválik a csontról.


Nagyon ízletes, szaftos húsi.


Békebeli burgonyapürével az igazi.