2017. szeptember 2., szombat

Lecsós zöldbab nokedlivel

Hozzávalók:


  • zöldbab
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • füstölt kolbász
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • cukor

A nokedlihez:

  • liszt
  • tojás





Elkészítés:


Zsenge vajbabot megtisztítunk, megmosunk és feldarabolunk.


Szalonnát sütünk ki egy lábasban és a zsíron a nem túl apróra vágott hagymát kezdünk sütni.


Rátesszük a vágott babot, kicsit megsózzuk és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.


Most a zöldpaprikát és a füstölt kolbászt is beletesszük.


A fűszerpaprikát is hozzáadjuk.


Belekerül a feldarabolt paradicsom is.
Ha kell utána sózunk és egy pici cukrot teszünk bele.



Összekeverjük és pár perc alatt készre főzzük.




Közben hagyományos módon nokedlit készítünk.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/nokedli.html



A kifőtt és leszűrt nokedlit belekeverjük a lecsós babba.


Jól összekeverjük az ételt.


Nagyon nagyon finom, kiadós étel.