2022. január 18., kedd

Cserkészkolbásszal és fürjtojással töltött cukkini

 Hozzávalók:


  • cukkini

  • cserkészkolbász
  • fürjtojás
  • tejföl
  • kapor
  • ételízesítő
  • vaj


Elkészítés:


Gyors nyári ebéd.

Cserkészkolbászból készül, ami nem annyira füstölt, mégis nagyon jó ízt ad a cukkininek.


A megmosott és félbevágott cukkinit vájjuk ki csónakszerűen.
Helyezzük kissé kivajazott tepsibe.
 

Sózzuk meg, szórjunk rá kevés aprított kaprot és hosszában fektessük a félbevágott kolbászt a cukkinibe.
 

Tejfölt ízesítsünk kaporral.


Tegyünk bele jóféle ételízesítőt is.


A cukkinikbe tegyünk fürjtojásokat és bőségesen kanalazzunk rá a fűszeres tejfölből.




Sütőben 180 C fokon süssük.


Ha a cukkinit könnyen át tudjuk szúrni egy éles késsel, akkor készen is van.


Nem kell túl sütni, jó, ha még ruganyos a cukkini.


Nagy adag friss zöldsalátával könnyű finomság.