2022. január 18., kedd

Sült pritamin paprika leves

 Hozzávalók:


  • pritamin paprika
  • kápia paprika 

  • olíva olaj
  • hagyma
  • füstölt csípős paprika
  • rozmaring
  • masni tészta (farfalle)


Elkészítés:



Nyáron a pritamin paprikából finom levest főzhetünk.



A pritamin mellé színes kápiát is tettem és egy alufóliával kibélelt tepsiben a sütőben jól megsütöttem a paprikákat.
 

A megsült és kissé lehűlt paprikákról eltávolítjuk a szárat, ereket.
A lecsorgó levét feltétlenül fogjuk fel, nehogy kárba vesszen.
Ezt majd a paprikával együtt a leveshez adjuk.



Egy fazékban olíva olajon egy kevés hagymát fonnyasztunk meg.


Beletesszük a paprikákat a levükkel együtt.


Rozmaringgal ízesítjük.


Megsózzuk és egy kevés csípős füstölt paprikát teszünk bele.


Egyet forralunk rajta, majd botmixerrel pépesítjük a levest.


Lehet hozzátenni egy kis vizet és átforralni, 


de szerintem akkor a legjobb, ha selymesen sűrű. 

Külön kifőzött farfalle tésztával tálaltam, így még finomabb volt ez az ízletes fogás.