2023. november 15., szerda

Padlizsánkrém 2

 Hozzávalók:

  • padlizsán

  • lila hagyma
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • mustár
  • majonéz
  • citromlé vagy gyenge ecet





Elkészítés:

A padlizsánt változatosan készíthetjük, de mégis a krémet esszük leggyakrabban. 

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/padlizsankrem.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/padlizsankremes-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/padlizsan-legyezo.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/lecsos-padlizsan.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/padlizsanos-husos-rakott-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/csirke-colombo.html


A megmosott padlizsánt megszurkáljuk és fóliával bélelt tepsiben puhára sütjük.

 


A még meleg padlizsánt hosszában kettévágjuk.


Kanállal kikaparjuk a belsejét.


Villával összetörjük a húsát.


Fűszerezzük sóval, törött borssal, lila hagymával, vörös hagymával és zúzott fokhagymával.

Mustárral és majonézzel lazítjuk, majd citromlével vagy jóféle ecettel beállítjuk a pikáns ízt.


Vastagon megkent pirítóssal az igazi.